TECHART a výkonové balíčky pro Cayenne a Panameru

Tuningové firmy se čas od času pouštějí do úprav vozů, které by bylo lepší nechat v sériové podobě. Ti z Vás, kteří si vzpomenou na nepovedenou žlutomodrou Panameru od Mansory, mi dají jistě za pravdu. Každá úprava se však nemusí nutně rozšířit i na exteriér. Příkladem tomu jsou výkonové balíčky od německého úpravce TECHART, který se rozhodl dodat ještě větší stáda pod kapoty vozů Porsche Panamera TurboCayenne Turbo.           

Mohlo by vás zajímat:  Ford detailněji představil novou F-150

Paket Stage 2 je pod označením TA 058/T2 určen pro oblíbené SUV Cayenne. Díky jeho instalaci vzrostl výkon na úctyhodných 486 kW a točivý moment na 880 Nm. Díky tomu zrychlí Cayenne z 0-100 km/h za 4,2 vteřiny, přičemž může dosáhnout maximální rychlosti 305 km/h. Dost dobré na luxusní obývací pokoj na čtyřech kolech.           

Stage 2 TA 070/T2 je určen pro druhý ze zmiňovaných vozů. Panamera Turbo díky němu dosahuje výkonu 464 kW a stejného točivého momentu 880 Nm jako Cayenne Turbo. Vzhledem k nižší hmotnosti však atakuje stokilometrovou hranici za 3,7 vteřiny, dvoustovku za 12,3 vteřiny a zastaví se až číslici 326 km/h.          

Mohlo by vás zajímat:  Po krachu a pomoci od SAIC Motor značka MG představuje nový pick-up. Láká na nízkou cenu

Ceny samostatných výkonových balíčků firma ve své tiskové zprávě neuvádí, vzhledem k upravovaným vozům ale půjde zcela jistě o závratné částky.