Mercedes-Benz A-Class 2013 – ilustrace třídveřové varianty!

Na letošním ženevském autosalonu představila německá automobilka Mercedes-Benz novou generaci A-Class. Ta se přetransformovala z klasického malého MPV do elegantního pětidveřového hatchbacku konkurujícímu například Volkswagenu Golf. Nyní se objevila na internetu ilustrace nového Áčka v třídveřovém provedení.

Při pohledu do historie zjistíme, že Áčko s třemi dveřmi se nabízelo v druhé generaci pod označením W169. U současné generace nalezneme prozatím jen pětidveřovou variantu. Do budoucna plánuje Mercedes i další deriváty z nové třídy A, konkrétně čtyřdveřové kupé CLA a malý crossover GLA. Prozatím nepadla řeč o třídveřovém hatchbacku, nicméně konkurenti v podobě BMW řady 1Audi A3 se nabízejí v obou karosářských variantách.

Mohlo by vás zajímat:  Mercedes představil třídu C ve verzi kupé

Ovšem určitě si bude chtít německá značka urvat menší „sousto“ z prodejů třídveřových hatchbacků, takže se možná časem dočkáme Áčka s třemi dveřmi. Na přiložené ilustraci si můžeme povšimnout, že nejsou k vidění žádné výrazné změny. Jen přední dveře narostly do délky pro lepší přístup na zadní sedačky. Pod kapotu by se dostaly všechny dostupné motorizace i vrcholná A45 AMG s 350 koňmi.

Fotogalerie: autoevolution.com