Konec května bude patřit milovníkům aut. Uskuteční se Legendy

Legendy 2018 Foto Jan Starek 24 1024x683.jpeg

Každá doba má své legendy. Každý máme svou legendu. Přesně takto zní slogan v České republice již tradiční motocyklové slavnosti, která má název Legendy. Pro letošní rok by si fanoušci (nejenom) automobilů měli do kalendáře zapsat datum 27. – 28. května 2023. Pamětníkům této akce raději připomínáme – žádné Bohnice, jak tomu bylo zvykem v počátcích ročníku, ale Výstaviště Praha – Holešovice. Právě tam se poslední víkend v květnu sejdou ti, pro které jsou auta vášní. Ať už půjde o vystavovatele, nebo návštěvníky.

Mohlo by vás zajímat:  K čemu slouží povinné ručení?

Bude to stát za to

Slavnost Legendy přináší přes 1 000 exponátů. Automobily a motocykly, které jen tak nepotkáte. Přes 750 soukromých majitelů přiváží své lásky, tak se jich prosím nedotýkejte, protože ty jsou jen na koukání a obdivování. Celý den budete mít plný objevování, obdivování, inspirace a zábavy. Poznáte automobilové a motocyklové novinky. někteří zavzpomínají na své dětství u historických vozidel. Budete se potkávat se zajímavými lidmi, poslechnete si skvělou hudbu, najíte se u mnoha občerstvení. Přijďte dopoledne, nespěchejte a užijte si den až do večera. Budete mít krásný zážitek na celý rok!

Mohlo by vás zajímat:  100% elektrický Peugeot e-208: nový elektromotor, vyšší účinnost a dojezd až 400 kilometrů

 

Německé hvězdy – německé značky

Každý ročník Legend má své konkrétní téma. A letos to bude ve znamení Němců. Tedy, ať jsme konkrétní, ve znamení německých aut. A to jak těch současných, tak i těch z dob minulých. Právě ty budou také součástí výstavní plochy o velikosti více než 180 000 metrů čtverečných v pražských Holešovicích.

Máme být konkrétní? Tak jo. Těšit se můžete na exponáty Mercedes-Benz, BMW, Volkswagen, Audi, Porsche, Opel, ale třeba také Trabant. A tím výčet značek určitě nekončí. Zajímají vás další? Přece vám neprozradíme vše. Za nimi se musíte přijet podívat do Prahy v termínu 27. – 28. května 2023. Motoristická slavnost Legendy začíná v sobotu úderem deváté hodiny ranní. Brány areálu se za posledním návštěvníkem definitivně uzavřou v neděli v 17:00. A kdo byl na jakémkoliv předchozím ročníku, moc dobře ví, proč jet i letos.

David Hampl

O David Hampl

V případě kontaktu využijte email: hampl@autozine.cz

Zobrazit více příspěvků autora