MG představilo nové malé auto

Dříve čistě britská a dnes na půl čínská automobilka MG patří k nejrozporuplnějším jménům automobilové historie. Legendární značka na začátku 21. století zanikla a přešla pod čínské vlastníky. Ti dlouho nevěděli co s ní a nakonec obnovili i výrobu v Anglii. Dnes už se MG opět žene na vrchol automobilového Olympu. Povede se mu vydobýt ztracené pozice?

To se uvidí, ale po modelu nižší střední třídy MG6, který už se v Longbridge vyrábí od loňského roku a v médiích se dočkal poměrně kladného přijetí, naběhne brzy také výroba městského modelu MG3. Ten se zařadí do kategorie, které poslední roky dominuje Volkswagen Polo, Renault Clio nebo i naše Škoda Fabia. 

Mohlo by vás zajímat:  Aprilia Tuono 660 se konečně odhaluje, jde ve stopách legendárního modelu

Zaujmout možné klienty bude chtít primárně neokoukaným designem. Ten vychází ze tři roky starého konceptu MG Zero, který slavil premiéru v Pekingu. Výrazním prvkem je úzká přední maska a reflektory, které hledají inspiraci v těch u většího MG6. U menších aut zatím méně rozšířený jev, to jsou diody LED pro denní svícení. V zadní části tvoří hlavní designový pilíř výrazná světla a difuzor, který však bude výsadou jen některých verzí. 

Ty budou v Evropě celkem 3 – TS1, TS2 a TS3. O pohon 4015 mm dlouhého modelu se postará čtyřválec VTi-TECH o výkonu 105 koní, který spolupracuje s pětistupňovým manuálem. Výroba a prodej evropské verze se rozběhnou ve druhé polovině letošního roku. Co myslíte, podívá se i do ČR? 

Mohlo by vás zajímat:  Fiat 500L dostal dva nové motory

Zdroj: MG