Auto roku 2020 vyhrálo BMW řady 3. Kdo je za ním?

Moneta Autozine

Začátkem roku Česko zjistilo, kdo získal titul Auto roku. Poprvé se jím stalo BMW řady 3. Tuzemská Škoda je až na třetím místě. Čím BMW zabodovalo a kolik vás bude stát, pokud byste si ho chtěli pořídit?

BMW vyhrálo soutěž Auto roku úplně poprvé. Nyní se pyšní titulem Auto roku 2020. Za posledních 10 let si nejvíce prvenství připsala Škoda. BMW je proto překvapením pro všechny. Za sedan této značky zaplatíte minimálně půl milionu korun. Cena se ale snadno vyšplhá až na trojnásobek. S financováním tohoto čtyřkolového miláčka vám pomůže i půjčka. Co je na tomto autě tak přitažlivého?

Mohlo by vás zajímat:  Nissan Stagea GT-R na prodej

BMW řady 3 je tu už 40 let

BMW své vozy řady 3 vyrábí už přes 40 let. Pořídit si můžete jak sedan, tak i touring nebo gran tourismo. S lehkostí však vede sedan, který je základem celé řady. Poprvé jste ho mohli spatřit v roce 1975, kdy spolu s ním do oboru vstoupil i nový druh vozů – sportovní sedan. Od té doby si vysloužil nejvyšší prodeje a pověst technologického průkopníka.

Nová řada 3 má zcela nový design

Nové BMW 3 má zaoblené tvary a je mohutnější. Jistě zaujme i strmá příď se složitě tvarovanými světlomety. Úpravami ale prošel i interiér. Kabina sedí velmi nízko a zvětšený multimediální displej nabízí řidiči komfort, který si zaslouží. Díky akustickému čelnímu sklu je vůz navíc mnohem lépe odhlučněn, což posádce přináší mnohem lepší prožitek z jízdy. Z hlediska motorů najdete novou generaci výhradně se 4 a 6válcovými motory. Standardem je také automatická převodovka.

Mohlo by vás zajímat:  Mini uvádí na trh nový Clubman

Kdo je v anketě v závěsu?

Těsně za BMW 3 se na druhém místě umístila Mazda CX 3 a až na třetím místě Škoda Kamiq. Ta sice nezískala titul, ale za to se stala nejoblíbenějším crossoverem. Mezi malými a mini vozy prvenství lidí získal Peugeot 208. Mezi luxusními vozy vede Volvo S60/V60.

Ekologické auto roku

Vedlejší kategorií v anketě Auto roku 2020 bylo letos také Ekologické auto roku. Tuto kategorii vyhrál elektromobil Audi e-tron – první zcela elektrický vůz značky Audi. S akumulátorem 95 kWh si vystačíte na 300 km. Je to sice méně než u některých jiných elektromobilů, ale Audi e-tron vše vynahradí svým pohodlím. Tenhle vůz si svého řidiče bude doslova hýčkat.

David Hampl

O David Hampl

V případě kontaktu využijte email: hampl@autozine.cz

Zobrazit více příspěvků autora