Nová Toyota Supra může být s manuálem i vyšším výkonem. Úprava stojí 12 000 dolarů a nenabízí ji automobilka

00

Když bylo oznámeno, že nová Toyota Supra bude jenom s automatem, vyvolalo to u celé řady fanoušků tohoto auta doslova zděšení. Ti, co plánovali koupi začali uvažovat, zda takové auto vůbec chtějí. Na internetu se rozhořela velká diskuze o tom, jaké jsou důvody, že toto auto bude mít už jenom automat, nikoliv manuál. A do těchto sporů se vložila společnost European Auto Group se sídlem v Texasu, která uvedla, že pro zájemce dokáže nabídnout úpravu vozu tak, aby měl manuální řazení.

Mohlo by vás zajímat:  Vypadá stejně, ale je jiný. Klasický VW Beetle dostal elektromotor

Cena je astronomická

Vše něco stojí a v tomto případě se jedná o částku skutečně astronomickou. Společnost European Auto Group přibližné odhady vyčíslila na 12 000 dolarů, což už je cena poměrně solidního běžného vozu. Přesto se dá očekávat, že zájemců z řad movitých majitelů bude dostatek. Jak proto, že sami chtějí aby jejich Toyota Supra měla manuál, tak proto, že taková verze auta může mít v budoucnu poměrně zajímavou hodnotu. Zvláště, když ze samotné automobilky verze s manuálem nikdy nevyjete – tedy pokud nedojde na poslední chvíli ke změně plánů.

Mohlo by vás zajímat:  Mercedes-Benz E-Class Coupe Cabrio v podání FAB Designu

Za měsíc může být hotovo

Společnost uvádí také to, že veškeré úpravy mohou být provedeny za zhruba 30, nejdéle za 45 dní. Tato čekací doba je celkem pochopitelná, jelikož bude vyžadovat celou řadu úprav. Instalaci klasické řadicí páky a nezbytného třetího pedálu nevyjímaje. To ale není vše, co má společnost EAG zájemcům přinést. Ti se mohou těšit ještě na jednu výhodu, oproti klasickému modelu.

Nejenom manuál, ale také zvýšení výkonu

European Auto Group požádala o spolupráci také kanadskou společnost ProTuning Freaks, což by mělo zájemcům o manuál přinést ještě jednu zajímavou výhodu. Kromě toho, že budou mít řazení pevně ve svých rukou se budou moci těšit z většího výkonu, než klasické sériový model. Úpravy by měly přinést dalších 90 koní navíc a takto upravená Toyota Supra by měla nabídnout výkon zhruba 425 koní. I to je pro někoho dobrý důvod, proč začít uvažovat o této úpravě. Ale ta cena…

David Hampl

O David Hampl

V případě kontaktu využijte email: hampl@autozine.cz

Zobrazit více příspěvků autora