Porsche Panamera – nová konkurence pro BMW řady 8

Porsche 2222287 960 720[1]

Porsche údajně v současné době pracuje na nové variantě kupé 2+2 odvozené od Panamery. Právě tato novinka má být natolik vyspělá, že má konkurovat BMW řady 8. A na trh by mohla přijít už příští rok. Takto Porsche nekonkuruje značce BMW – v minulosti již konkurovala BMW řady 6.

Historie se opakuje

Již v období od 70. do 90. let mělo Porsche v nabídce model 928. Toto kupé bylo poháněno osmiválcovým motorem s pohonným systémem transaxle (motor vpředu, převodovka vzadu). V té době konkurovalo BMW řady 6 (E24). Nová Panamera má navazovat na model 928. Bude mít taktéž osmiválcový motor a má být mnohem praktičtější, než je klasický model Porsche 911. to je to, co mají oba modely společné. Panamera je ale připravena jako 2+2 místná.

Mohlo by vás zajímat:  Ke koupi elektromobilu zájemce přesvědčí tyto klíčové výhody

Jaký bude tvar karoserie?

Automobilka dosud nepotvrdila, že skutečně na kupé Panamera 2+2 pracuje. Německá média ale tvrdí, že vývoj je již ve velmi rozšířené fázi. Avšak designér tvarů karoserie značky Porsche, Michael Mauer, odpovídal na přímou otázku tím, že není jeho úkolem vyvracet nebo potvrzovat spekulace o vozech. Jedním dechem ale dodává, že při navrhování není ničím svazován, a může tak navrhnout prakticky cokoli. To, jestli bude návrh schválen, je ale věc jiná.

Mohlo by vás zajímat:  Mercedes-Benz E63 AMG bude k dostání s balíčkem Business Pack

Bude to Panamera?

Takže jistotou je, že Porsche připravuje kupé 2+2, avšak není jasné, jestli jde skutečně o model Panamera. To co je jisté jsou následující body:

  • Porsche skutečně vyvíjí kupé 2+2 místné.
  • Bude se jednat o plug-in hybridní vozidlo.
David Hampl

O David Hampl

V případě kontaktu využijte email: hampl@autozine.cz

Zobrazit více příspěvků autora