Digitální budoucnost automobilů představuje Porsche se svými mobilními aplikacemi

Porsche 826385 960 720

Mobilní aplikace se dnes stávají naprosto běžnou součástí našich životů a automobilový průmysl samozřejmě nebyl v tomto trendu vynechán. I když se nejedná mezi majiteli „nechytrých“ automobilů o tak všeobecně známý parametr jako výkon nebo spotřeba vozů, přesto je již běžné, že díky aplikacím umíme automaticky zaparkovat nebo zjistit základní údaje jako polohu při parkování či stav nádrže. Digitální budoucnost však připravuje ještě větší vychytávky – důkazem je Porsche.

Dokáže zařídit cokoliv

Služba Porsche 360+ není zcela závislá na vozech Porsche, ale do budoucna má prý v plánu jejich majitele určitým způsobem zvýhodňovat. Zatím běží jen pilotně v Německu. Aplikace funguje na principu asistenta, který vám pomáhá udělat cestování komfortnějším. Po registraci získáte kontakt se střediskem, které pro vás bude zařizovat naprosto vše, co si vzpomenete a navíc si vaše zvyky zapamatuje – umí například:

  • Vybrat nejlepší hotel nebo restauraci
  • Naplánovat výlet
  • Objednat lístky na vaši oblíbenou kulturní akci
Mohlo by vás zajímat:  PSA - Cena Motor roku již šestý rok v řadě!

Půjčování automobilů

U zajímavého programu Host se uskutečnila spolupráce s americkým portálem Turo a v rámci inFlow zase s aplikací Cluno, která zatím je k dispozici jen v Německu. Principem jejího fungování je půjčování vozů, které mají maximální stáří 3 roky, od soukromých osob na dobu jednoho dne až měsíce. Druhý program je pak založený na dlouhodobějším operativním leasingu použitých vozů Porsche.

Pro ty, kteří si chtějí užít cestování

Poslední aplikací je Porsche Road Trip. Ta je prozatím k dispozici pouze v Německu, Rakousku a v USA, ale vypadá opravdu zajímavě. Na základě map i zkušenosti samotných jezdců Porsche umí vybrat cestu nikoliv nejrychlejší nebo nejkratší cestou, ale tou nejzajímavější a nejhezčí. Nechybí ani možnost rezervací v restauracích a výběru památek, které při svém výletu chcete vidět.

David Hampl

O David Hampl

V případě kontaktu využijte email: hampl@autozine.cz

Zobrazit více příspěvků autora