Výjimečná čtyřkolka Engler F.F. Supersquad

8

Autosalon v Ženevě je již tradičním místem, které mnohé automobilky volí k představení svých žhavých novinek a plánů do budoucna. Kromě známých automobilek se tu ale prezentují i méně známé firmy. Jednou z těch zajímavých je zcela jistě slovenská společnost Engler Automotive Limited, která na autosalonu představila svou novou extrémní silniční čtyřkolku Engler F.F. Supersquad.

Ve světě nemá obdoby

Čtyřkolka Engler F.F. Supersquad je skutečně ojedinělý a výjimečný stroj, který nemá v automobilovém světě obdobu. Jediným strojem, se kterým ho snad lze alespoň částečně srovnat, je francouzský Lazareth Auto-Moto. Vůz firmy Engler jej však předčí svým sofistikovaným vzhledem i technikou, v čele s 5,2litrovým motorem.

Mohlo by vás zajímat:  Ford Expedition 2014 - Chudší bráška Navigatoru

Extrémní parametry

Nová čtyřkolka se vyrábí na hliníkovém podvozku, který je doplněn o komponenty z hořčíku a titanu, dynamicky tvarovaná karoserie je karbonová. Dodavatelem již výše uvedeného motoru – 5,2litrového vidlicového desetiválce – je německá firma Audi. Výkon motoru je úctyhodných 850 koní, tedy 625 kW, a maximální rychlost vozu přibližně 350 km/hod. Motor přispívá i ke skvělé akceleraci – z 0 na 100 km/hod za 2,5 sekundy. Celková hmotnost čtyřkolky je 850 kilogramů, délka pak 4670 mm.

Mohlo by vás zajímat:  Ram 750 je přeznačeným Fiatem Strada

Cena Engler F.F. Supersquad zatím bohužel nebyla zveřejněna, ale vzhledem k výše uvedeným výjimečným a extrémním charakteristikám se předpokládá, že se nebude jednat o levný stroj.

David Hampl

O David Hampl

V případě kontaktu využijte email: hampl@autozine.cz

Zobrazit více příspěvků autora